Дечија недеља у нашој школи

Манифестација Дечија недеља је широм Србије обележена од 7. до 13. октобра 2024. године, под слоганом „Ја сам дете имам план: Толеранција и љубав за сваки дан!“. Наша школа је традиционално обележила ову манифестацију одржавањем тематских радионица у матичној школи у Аранђеловцу и у издвојеном одељењу у Тополи.

Тема толеранције обрађена је кроз оно што је својствено нашој школи а то је музика. Ученици су имали прилику да слушају музику различитих жанрова попут поп музике, рока, џеза, класичне и народне музике. Ученици су оно што су чули оцењивали оценама од 1 до 5, према својим афинитетима. Након што су ученици изразили свој афинитет према неком од жанрова музике, вођени су разговори о томе да увек треба да поштујемо једни друге и да не треба осуђивати друге на основу њиховог музичког укуса, као и да се не треба подсмевати или изразити непоштовање према онима који су од нас различити, на основу њиховог изгледа, стила облачења, тима за који навијају, укуса чоколаде који воле да једу… Ученици наше школе су током разговора наводили још много позитивних примера шта је толеранција, али и долазили до закључака шта она није. Најлепши закључак који смо заједно извели је „Толеранција је хармонија различитости и љубави“. Током радионице имали смо времена и за физичку активност уз музику, па су наши ученици заиграли и лимбо.

Радионице у матичној школи у Аранђеловцу су реализовале: Ксенија Вујчћ, Милица Браковић, Снежана Јанковић, Ивана Станковић, Јелена Диздаревић Ђорђевић и Слађана Митровић, а реализатори у издвојеном одељењу у Тополи су били: Тамара Богдановић, Љубица Гужвић и Вељко Петровић.

You may also like...